Aisa Coaching’s eerste live-event voor 2024 “Masterclass: Jouw emoties in zelfverzekerd opvoeden“!

Training: Vrienden voor het Leven – Versterk het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van jouw kind! 

AISA COACHING
AISA COACHING
AISA COACHING
AISA COACHING
AISA COACHING
AISA COACHING

Is je kind tussen de 8 en 12 jaar oud en worstelt het met onzekerheid, angst of stress? Dan heb ik de perfecte oplossing voor jou! 


Doel van de training 

Het doel van vrienden voor leven is dat kinderen leren om positiever te denken en daardoor minder te piekeren.  Het versterkt de emotionele veerkracht, leert angsten de baas te worden, stress/spanningen aan te pakken, stimuleert het zelfvertrouwen, helpt een growth mindset te ontwikkelen en bouwt probleemoplossende vaardigheden op. 


Voor wie 

Het vriendenprogramma is een training voor (gevoelige) kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Kinderen die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren. Maar ook voor kinderen die snel boos worden of moeilijk met teleurstellingen om kunnen gaan. 

Daarnaast is het eigenlijk voor ALLE kinderen, omdat ze tijdens deze training “life skills” aangereikt krijgen waar ze hun hele leven profijt van hebben. 


Opbouw van de training 

Het vriendenprogramma neemt de kinderen aan de hand van de letters VRIENDEN mee op reis om te leren hun gedrag, gedachten en lichamelijke reacties beter te leren kennen en aan te pakken. Ze leren tevens om vrienden te zijn met zichzelf. Training komt samen met een werkboek, waar de kinderen zelf oefeningen in kunnen maken.  

De letters (VRIENDEN) staan voor het volgende: 

Voel je gevoelens: Leren (her)kennen van gevoelens bij zichzelf en bij anderen. Woorden leren geven aan wat ze voelen en hun lichaamsseintje te leren herkennen bij gevoelens van angst, spanning, stress, boosheid, verdriet, blij zijn. 

Rust en ontspan: Leren hoe ze diverse methodes in kunnen zetten om zichzelf weer tot rust te krijgen als gevoelens de overhand nemen. Kinderen leren hierbij ook te onderzoeken wat voor hen goed werkt om te ontspannen en stress/spanningen zo rustiger te maken. 

Ik kan het, ik kan het zo goed mogelijk proberen: Het verschil leren tussen gedachten en gevoelens en hoe gedachten invloed hebben op deze gevoelens. De kinderen leren om de niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten waardoor ze zich beter gaan voelen. Tevens leren ze dat ze zelf kunnen kiezen waar ze de aandacht op vestigen: “wat aandacht krijgt groeit”. 

Een stappenplan: Je hoeft iets dat je lastig of spannend vindt niet in 1 keer te doen. Juist door het op te delen in kleinere stappen, hierbij de ontspanningsoefeningen te gebruiken en de helpende gedachten in te zetten kan je leren om het rustig en in kleine stapjes aan te gaan. Tevens leren de kinderen dat er verschillende oplossingen kunnen zijn voor een probleem: oplossingsgericht denken. 

Naasten: Wie staat er om jou heen als steunteam? Kinderen leren na te denken over wie hun steunfiguren (kunnen) zijn, wat ze belangrijk vinden in vriendschappen, hoe ze zelf een goede vriend kunnen zijn en ze leren nadenken over wie hun rolmodel is van wie ze kunnen leren. 

Doe je oefeningen: Het leren toepassen van het geleerde in diverse situaties. 

EN ontspan: herhaling en een positieve afsluiting. 


Resultaten van Vrienden voor het leven 

Na het deelnemen aan Vrienden voor het leven zijn de volgende effecten merkbaar bij kinderen: 

  • Veerkrachtiger in het leven staan 
  • Handvatten om om-te-gaan met de eigen emoties en die van anderen 
  • Oplossingsgericht kunnen denken 
  • Zelfvertrouwen 
  • Weerbaarheid 
  • Versterkte emotieregulatie 
  • Stress en piekeren zelf kunnen verminderen 

Training: Vrienden voor het leven. 
Trainer: Serena
Datum: nog te vermelden
Plaats: Aisa Coaching
Prijs: €495 (inclusief BTW)

Geef je kind de kans om te groeien en te bloeien. Meld je kind vandaag nog aan voor mijn ‘Vrienden voor het Leven’ training! 

Schrijf je nu in voor de ‘Vrienden voor het Leven’ training en help je kind om met zelfvertrouwen en weerbaarheid de wereld tegemoet te treden! 

Voor termijn-betalingen en of vragen, neem maar contact met me op. 

Delen via..

Houd me op de hoogte!

Laat hier je gegevens achter om op de hoogte gehouden te worden over de geplande evenementen.